Sunday

Nothing to Jealous | Warna Kulit bukan Menjadi Ukuran

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته,how r u reader?stay reading k..aku ada sorang kawan dia seorang yang baik,orang panggil dia rodzi.Kadang-kadang orang panggil mamak,tapi aku tak panggil la macam tu.Dia ni selalu kata "tak dak sapa nak kat aku,aku dah la hitam..."Jenuh juga aku nak nasihat dia..Semoga dia bahagia di Dunia dan Akhirat~gambar kat bawah bukanlah dia yang kawin.saja buat suspen.. (─‿‿─)

Hampa jangan risau la.Jangan rasa diri tu tak hensem,tak cute atau tak cun..Bukankah kita juga ciptaan Allah S.W.T Yang Maha Membentuk ?Bersyukur ok.Belajarlah menghargai =☽  

Teringat filem Aku,Kau & Dia..(─‿‿─)

*babak pompan tu menangis ingat tak?pastu,dia teringat kata-kata tunang dia yang mati..

"cinta adapun sukar untuk dimengertikan
bukan sekadar lafaz
tersembunyi di sebalik topeng niat
bagi merasakannya
kerna wujud cinta
sinar segala kesedihan
umpama mati dalam nikmat hidup
bebas dari belenggu nafsu
wujud bercinta bagaikan tiada wujud
tatkala manusia menyuarakan kesesatan
wajah bertemu wajah
tersenyum manis pencinta sejati
lebur dalam pelukan damai sang kekasih
belajarlah menghargai apa yang didepan kita sebelum terlambat"Gambar kat bawah di sebelah kanan ialah Abdul Salam Oumar  so sweet~ (◡‿◡✿)

 
 
Keturunan, warna kulit, bangsa tidak menyebabkan seseorang lebih baik dari yang lain. Orang yang paling mulia di antara kamu di sisi Allah ialah yang paling takwa.


 
“Hai manusia, sesungguhnya Kami menciptakan kamu dari seorang laki-laki dan seorang perempuan dan menjadikan kamu berbangsa-bangsa dan bersuku-suku supaya kamu saling kenal-mengenal” (QS. Al Hujuraat: 13).
 Warna kulit hanya satu balutan daging dan tulang-temulang yang sementara. Manakala yang lebih kekal adalah agamanya untuk bimbingan bersama terus ke syurga. Selamat pengantin baru buat keduanya. Moga berkekalan hingga ke syurga.
 

 

 

 

BILAL BIN RABAH : “WALAU HITAM, TETAPI DIA MANUSIA BERTAQWA”


 
#"Dont Judge The Book From It Cover"bukan bangsa menjadi ukuran2 comments:

  1. Betul tu afiq, bagi fie warna kulit rupa paras hanyalah fizikal semata. kalau agama budi bahasa ke laut buat apa jugak. Black tu ramai je perempuan minat dengan dia, dia pun gelap. Hewhew

    ReplyDelete

ヅ komen anda amat dialu-alukan
๏̯͡๏ tak puas hati sila komen
(>‿♥) jika terdapat kesalahan,sila tegur
''◠‿◠)Sekian,terima kasih

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...