Sunday

Gua Berwarna-Warni Yang Menakjubkan Di Rusia

Subhanallah! Gua Berwarna-Warni Yang Menakjubkan Di Rusia (6 Foto) | Adakah ini sekadar sebuah lukisan sahaja? Tidak sebenarnya. Gambar yang anda lihat ini sebenarnya adalah sebuah gua yang realitinya ia wujud dan dikatakan terletak di negara Rusia. Gua ini nyata nampak luar biasa dan menakjubkan. Dengan keindahan gua yang berwarna warni mampu memikat sesiapa sahaja yang menatapnya. Ketulan yang anda dapat lihat dalam gua tersebut, adalah ketulan ais yang terbentuk . Bagaimana tindak balas itu boleh berlaku, boleh baca maklumat di bawah ini.
gua1
Terdapat gua ajaib di Rusia. Ia adalah gua ais semulajadi yang terukir oleh aliran air panas. Ais terperangkap ke siling gua mengeluarkan seperti cahaya ajaib. Ini sebenarnya adalah gua ais di Semenanjung Kamchatka Rusia. Semenanjung Kamchatka adalah semenanjung 1250 kilometer di Timur Jauh Rusia, dengan kawasan seluas kira-kira 270.000 km2 mengandungi gunung berapi Kamchatka, sebuah Tapak Warisan Dunia UNESCO.

Terdapat tiada stalaktit atau stalagmit di dalam gua. Walau bagaimanapun, siling gua  di Kamchatka, Rusia telah terbentuk daripada glasier beku. Percaya atau tidak, gua adalah lebih seperti air yang mengalir.
Air, angin, tekanan dan dipanaskan kepada ratusan darjah lava  telah membentuk keindahan yang menakjubkan gua, serupa dengan istana ais kisah dongeng Ratu Salji. Yang dipanaskan oleh air gunung berapi cair ais, membentuk terowong panjang dengan begitu nipis yang melalui mereka walaupun cahaya matahari menembusi peti besi. Penglihatan adalah seperti yang cantik kerana ia adalah amat menakjubkan.
gua2
gua3
gua4
gua5
gua6


No comments:

Post a Comment

ヅ komen anda amat dialu-alukan
๏̯͡๏ tak puas hati sila komen
(>‿♥) jika terdapat kesalahan,sila tegur
''◠‿◠)Sekian,terima kasih

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...